ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΟΡΑΜΑ ....!!!! ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΕ Η ΜΕΡΑ ........

 


ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΕ Η ΜΕΡΑ …….!!!!

Με κούρασε η μέρα και με βάρυνε η ζωή κι είπα ν΄ανοίξω την πόρτα των παραμυθιών, των μύθων και των θρύλων της χώρας του μαγικού του απίθανου – υπερβατικού κι ονειρικού !!
Και νά !! φανερώθηκαν ολάνοικτες οι Πύλες του ονείρου που οδηγούν στην χώρα εκείνη την εκπληκτική, γεμάτη χρώματα, αρώματα, φως, αγάπη, ειρήνη και χαρά!! Τα πλάσματα της, κάθε είδους και μορφής συνυπάρχουν χαρούμενα κι ευτυχισμένα, χωρίς στερήσεις, διαφορές, προβλήματα κι εχθρούς!!
Παντού λιβάδια ολάνθιστα, γάργαρα κρυστάλλινα νερά απ’ τις πηγές των βουνών κυλούν σε ρυάκια και κελαρύζοντας ενώνονται σχηματίζουν ποταμούς, που κατρακυλώντας κτυπούν πάνω σε βράχους - πέτρες – ξεροκορμούς παράγοντας ήχους - βουητά στο ταξίδι τους για να φθάσουν στην γαλάζια - απέραντη μαγεύτρα θάλασσα που τα αναμένει! !!!
Καταπράσινα δάση καλύπτουν τις πλαγιές των λόφων - των βουνών, ενώ πολλές συστάδες οπωροφόρων δένδρων κυριαρχούν στους κάμπους γεμάτα ζουμερούς καρπούς να λαμπυρίζουν χρωματικά από τις ευεργετικές ακτίνες του υπέρλαμπρου Ήλιου που μεσουρανεί στον γαλανό ουρανό, με τα διάφορα ζωάκια να τρέφονται από τα πεσμένα φρούτα στις ρίζες τους.!! Κάποια κοπάδια αιγοπροβάτων διασκορπισμένα στις καταπράσινες πλαγιές βόσκουν στο φρέσκο χορταράκι κι ακούγονται σποραδικά τα κουδουνάκια των κριαριών - τους μπροστάρηδες των κοπαδιών και με τα τσομπανόσκυλα < επιτηρητές > να τα περιμαζεύουν με κυκλωτικές επιδέξιες κινήσεις, ενώ οι βοσκοί τους αραγμένοι πάνω στις κάπες τους, στρωμένες κάτω από τις σκιερές επιβλητικές βελανιδιές, παίζοντας στην φλογέρα τους όμορφους - τρυφερούς βουκολικούς σκοπούς !! Τα νεροβούβαλα σε μια λασπώδη - λιμνάζουσα πλευρά της ακτής του ποταμού πλατσουρίζουν ευχαριστημένα και βγάζουν μουγκρητά ευχαρίστησης. Βγαίνουν στην ξηρά μασουλούν το άφθονο αφράτο καταπράσινο χορτάρι και πάλι τσαλαβουτούν στην λάσπη και το νερό κάνοντας παιγνίδια μεταξύ τους ικανοποιημένα!!!
Το ατίθασο αεράκι πλημμυρισμένο με τα μεθυστικά αρώματα των άφθονων - ποικίλων λουλουδιών, βοτάνων που κατακλύζουν τα όρη, τα λιβάδια και τους αγρούς, κάνει να μοσχοβολάει όλη η ατμόσφαιρα και να μεθάει η πλάση !! Τα χρώματα από τις κόκκινες παπαρούνες, το λευκό από τις μαργαρίτες, το κίτρινο από τους νάρκισσους , το μαβί από τα ανεμώνες, το γαλάζιο από τους αγριόκρινους, οπτικά αναμεμειγμένα με το πράσινο του γρασιδιού δημιουργούν πάνω στην Γη ένα καταπληκτικό πολύχρωμο χαλί χάρμα οφθαλμών, που η ομορφιά τους κάνει τις αισθήσεις να δονούνται χαρούμενα και να πλημυρίζει όλο το < είναι > από ευδαιμονία !!
Μέσα στις φυλλωσιές των δένδρων και των θάμνων διάφορα πουλιά τραγουδούν μελωδικά, τα τζιτζίκια κρατούν ρυθμικά το «ίσο» του μελωδικού ρυθμού και τα άγρια ζώα κάθε είδους και μεγέθους τρέχουν ξένοιαστα στα σκιερά δάση, ενώ διάχυτη κυριαρχεί η αρμονία παντού !!
Πιο πέρα στην λιμνούλα με τα ήρεμα καθαρά νερά της και με τις καλαμιές διάσπαρτες στις όχθες της μαζί με υδρόβια λουλούδια, κολυμπούν διάφορα πτηνά, ομάδες με πάπιες – χήνες, λευκούς κύκνους, ερωδιούς και πελαργούς που με τις μεγάλες φτερούγιες τους κτυπούν την επιφάνεια του νερού εκδηλώνοντας την χαρά τους, ενώ με τα κροταλίσματα που κάνουν τα ράμφη τους συνομιλούν μεταξύ τους και το όμορφο ζευγάρωμα τους ξεκινούν, ενώ άλλα με βυθισμένο το λαιμό τους μέσα στο νερό συλλέγουν με ράμφος τους την τροφή τους ψαράκια - σκουληκάκια κι οστρακοειδή του γλυκού νερού!!
Παιδάκια παίζουν ξένοιαστα μέσα στους λουλουδιασμένους αγρούς κι ο αέρας γεμίζει από τις χαρούμενες φωνούλες και τα γέλια τους, ενώ σκορπισμένα στην εξοχή είναι και μερικά ερωτευμένα ζευγάρια, που περπατούν - βολτάρουν αγκαλιασμένα τρυφερά – αμέριμνα και οι κινήσεις των σωμάτων τους αποκαλύπτουν πόσο ερωτευμένα είναι και πως ο αθάνατος έρωτας τα κάνει φωτεινά κι ευτυχισμένα.
Οι υπέροχες εικόνες γεμίζουν τα μάτια με τις τόσες ομορφιές τριγύρω όπου κι αν ατενίσουν μέχρι του ορίζοντα την άκρη, εκεί που ο Ουρανός γλυκοφιλά τρυφερά την Γη κι οι αρμονικοί ήχοι της φύσης πλημυρίζουν ευχαρίστηση το κορμί που γαληνεύει - χαλαρώνει πάνω στο παχύ γρασίδι, ενώ η ματιά χαζεύει τα παιχνιδίσματα των λιγοστών ολόλευκων μεταξένιων - διάφανων μικροσύνεφων, που το δροσερό αεράκι τα παρασύρει κι αλλάζουν σχήματα και κατεύθυνση σαν χορευτές…!
Ω! μαγεία της φύσης που μόνο εσύ μπορείς να χαλαρώνεις, να γαληνεύεις τέλεια τον άνθρωπο και να τον κάνεις ευτυχισμένο κι ολοκληρωμένο με τις θεραπευτικές - ενεργειακές δονήσεις σου που μπορούν να επικοινωνούν με το Θεϊκό Φως αγάπης της δημιουργίας όλων των πλασμάτων!
Με το υπέροχο αυτό όραμα σφάλισαν τα μάτια, βυθίστηκα σε έναν βαθύ ύπνο θεραπείας κι ενδυνάμωσης για την αντιμετώπιση ενός σκληρού κόσμου, που από μικρή πίστευα μα και πιστεύω ακόμη, ότι δεν ανήκω εδώ σε αυτήν την Γη όπως την κάνανε οι άνθρωποι και οι εξουσιαστές δυνάστες - καταπιεστές ανθρώπινων όντων και καταστροφείς ψυχών, που δεν έπαψαν ποτέ να υπηρετούν το κακό πάνω στην Γη μας!! Εύχομαι ολόψυχα να έρθει εκείνη η ανατροπή σε όλη την Γαία και σύντομα να βασιλεύσει μόνον το καλό - το φωτεινό, η Αγάπη να πλημυρίσει όλες τις καρδιές για πάντα, όσο κι αν αυτό φαίνεται ακατόρθωτο - ουτοπικό, διότι δεν μας εγκατέλειψαν ποτέ οι Φωτεινοί Φύλακες της Ανθρωπότητας…!!!!
ΣΥΜΗ ΥΦΑΝΤ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλιά σας να αποστέλλονται στη ταχυδρομική διεύθυνση simyif@gmail.con