ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΜΥΘΙΚΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.... !!!!! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ..!!!


ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΜΥΘΙΚΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΘΑΛΑΣΣΑ !!!!!!!!!!!!

Τα ανεμοταξιδεμένα σύννεφα σταμάτησαν πάνω από την θάλασσα, εκεί στην Δύση, στον ορίζοντα του πελάγους και τα ξέφτια τους που κρέμονταν από την πρωϊνή μάχη τους με τον Άνεμο Βοριά, βάφτηκαν από τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος!!
Η θάλασσα ζωντάνεψε κι αυτή από τις πυρακτωμένες χρυσοκόκκινες ακτίνες του ήλιου που έδυε σκορπίζοντάς τες παντού και βάφοντας την επιφάνειά της δημιουργούσαν χρωματιστούς υδάτινους δρόμους -μονοπάτια, να περπατούν επάνω τους τα ξωτικά κι οι νεραϊδούλες των < νεφών> οι συνοδοί τους, που προσκαλούσαν τα στοιχειά του νερού σε χορό, πάνω στον αφρό των κυμάτων!!
Σιγά –σιγά χάθηκε ο ήλιος, ξεθώριασαν τα χώματα του στον ορίζοντα κι αχλή ομίχλης σκορπίστηκε πάνω στην επιφάνεια της θάλασσας από την εξάτμιση των νερών της, ενώ ξεψυχούσε το τελευταίο φως των ύστερων ακτινών του!!
Σιγά σιγά εμφανίσθηκαν στην επιφάνεια της θάλασσας παρέες από Τρίτωνες, Νηρηίδες, Τελχίνες, Γοργόνες μικρές και μεγάλες, Ωκεανίδες, Νύμφες του νερού ντυμένες με τα αραχνοΰφαντα ενδύματά τους στα χρώματα του βυθού της θάλασσας !! Διάφορα κοχύλια και μαργαριτάρια λευκά και μαύρα, στόλιζαν τα μακριά μαλλιά τους που έπεφταν στους αλαβάστρινους ώμους τους και στους ολόλευκους λαιμούς τους κρέμονταν περιδέραια από πολύχρωμα κρύσταλλα σαν του ουράνιο τόξου!! Νάσου πρόβαλε κι ο γέρο Νηρέας με το μουσικό του όστρακο, να παίξει μουσική για να χορέψουν όλοι και κυρίως οι 50 πανέμορφες κόρες του, οι Νηρηίδες!!
Ήρθε κι ένα λευκό δελφίνι που στην πλάτη του καθόταν μια ξανθιά καλλονή γοργόνα κρατώντας την φιλντισένια λύρα της, να συντροφεύσει στην μουσική τον γέροντα Νηρέα και να χαρίσει τον γλυκό μελωδικό ήχο της σε όλα τα πλάσματα!! Τριγύρω από την όμορφη αυτή ομήγυρη ξεπηδούσαν χρυσόψαρα και μαζεύτηκαν φωσφορίζοντα μικροσκοπικά πλασματάκια και μικροοργανισμοί της θάλασσας: <φανόψαρα> , <δεινομαστιγοφόρα> και <πλαγκτόν> !!
Πιάστηκαν σε κύκλο όλοι κι άρχισαν έναν όμορφο χορό που οι κινήσεις τους πάνω στην θάλασσα μαζί με τα τραγούδια τους και τον ήχο από τα όργανα, δημιουργούσαν μια υπερκόσμια χαρούμενη μουσική πανδαισία και σκόρπιζαν γύρω τους ομόκεντρους κύκλους νερού κι ενέργειας!!
Τα μαβιά πλέον νερά της θάλασσας άρχισε να τα φωτίζει με το ασημένιο φως του το ολόγιομο φεγγάρι, που στάθηκε ακίνητο επάνω από την μεγάλη θαλασσινή παρέα, που διασκέδαζε χορεύοντας, γελώντας, ερωτοτροπώντας και πειράζοντας ο ένας τον άλλο !!!
Από μακριά φάνηκε ο Ποσειδώνας με το ολόχρυσο άρμα του, που το έσερναν τέσσερεις λευκοί θαλάσσιοι ίπποι ! Φορούσε στην κεφαλή του το μεγαλειώδες χρυσοποίκιλτο διαμαντένιο στέμμα του κι ανέμιζε από το απαλό αεράκι ο πτυχωτός μπλε χρυσοκέντητος χιτώνας του! Κρατούσε στο ένα χέρι τα ινία και στο άλλο την μεγάλη - ισχυρή σιδηροχάλκινη τρίαινά του κατασκευασμένη από τους Κύκλωπες, που άστραφταν οι τρείς ακίδες της στο έντονο ασημένιο φως του φεγγαριού! Πλησίασε την χαρούμενη συντροφιά που χόρευε και τραγουδούσε με ρυθμό στον παφλασμό των κυμάτων! Τους χαμογέλασε και τους χαιρέτισε χαρούμενα, τους ράντισε με μαργαριτόσκονη μαγική κι αστραφτερή κι απομακρύνθηκε γοργά συνεχίζοντας το ταξίδι του για να ελέγξει το υγρό Βασίλειό του!!
Ενώ περνούσε η ώρα κι όλα εξελίσσονταν ανέμελα κι ευχάριστα για τα θαλάσσια όντα, φύσηξε βίαια - δυνατά ο Άνεμος Βοριάς, που ήρθε με ορμή οργισμένος να συνεχίσει τον πόλεμο με τα σύννεφα, που τον άφησε ατελείωτο το πρωί! Φύσηξε με μεγάλη ένσταση στα σύννεφα που είχαν συγκεντρωθεί από κάθε πλευρά του ορίζοντα κι άρχισε ο καβγάς με μανία!! Λυσσομανούσε ο Άνεμος κι άστραφταν τα σύννεφα που εκτόξευαν κεραυνούς στον ουρανό και την θάλασσα! Η ορμή της σύγκρουσης μεταξύ των δύο στοιχείων της φύσης ήταν τέτοια, που άρχισαν τα μεν σύννεφα να ρίχνουν ορμητική βροχή κι ο δε Άνεμος σήκωσε πελώρια άγρια αφρισμένα κύματα στην επιφάνεια της θάλασσας, διαλύοντας τον χορό της παρέας των θαλασσινών πλασμάτων, που τους πέταγε προς κάθε κατεύθυνση της θάλασσας!! Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα χάθηκαν όλα τα θαλασσινά όντα στο βυθό, να προφυλαχθούν από την μανία των αγριεμένων στοιχειών, τελειώνοντας απότομα κι άδοξα αυτήν την χαρούμενη κι ανέμελη συγκέντρωση- γιορτή των μυθικών πλασμάτων !!
Κουρασμένος ο Άνεμος αποσύρθηκε στον Βορά του και τα διαλυμένα, κουρελιασμένα, αδυνατισμένα σύννεφα διαχωρίστηκαν κι αναχώρησαν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα για να βρουν αλλού καταφύγιο και να ανασυνταχθούν!!
Απέμεινε μόνο το φεγγάρι να φωτίζει λυπημένο την μυστηριώδη θάλασσα σε εκείνο το σημείο, που πριν λίγο έσφυζε από ζωή, χαρούμενες φωνές, μουσική κι ευτυχισμένα πλάσματα !!
Η υπέροχη φύση με τα στοιχεία και τα στοιχειά της πάντα μας μάγευε και θα μας μαγεύει στο υπερβατικό επίπεδό της, προκαλώντας δημιουργικά την γόνιμη ανθρώπινη φαντασία μας !!!!
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ !!!
ΣΥΜΗ ΥΦΑΝΤ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλιά σας να αποστέλλονται στη ταχυδρομική διεύθυνση simyif@gmail.con