ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ .....!!!!!!!!

  ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ

--------------------------------------------------------------------------------------
Απόψε είδα ένα όμορφο όνειρο!::: Έτρεχα χαρούμενη σε ένα λιβάδι λουλουδιασμένο με παπαρούνες και μαργαρίτες!! Δεξιά κι αριστερά του, κελάρυζαν τα γάργαρα νερά μιας κρυσταλλένιας πηγής που ανέβλυζε από την σχισμή του γρανιτένιου βράχου, στην βάση του κατάφυτου-ψηλού βουνού!! Σε κάθε δένδρο πετούσαν πολύχρωμα πουλάκια που κελαηδούσαν χαρούμενα και έπαιρνε τα τιτιβίσματά τους το αεράκι και τα σκόρπιζε στον χώρο όλο, πλημμυρίζοντας τον γλυκούς ξέγνοιαστους σκοπούς !!
Τον καταγάλανο ουρανό επάνω μου τον στόλιζε ο λαμπερός ζεστός ήλιος με τις ακτίνες του, που έλουζε κάθε σημείο της περιοχής και ζωντάνευαν τα χρώματα της φύσης γύρω!! Εδώ κι εκεί μικρά συννεφάκια ναζιάρικα και νωχελικά κινούνταν στον ουράνιο θόλο σχηματίζοντας μορφές φανταστικές, κωμικές!!
Στο βάθος το δάσος με ποικιλία δένδρων, κάποιες ανθισμένες πολύχρωμες συστάδες, άλλα καταπράσινα δένδρα, μερικά με καρπούς, άλλα μικρά να προσπαθούν να μεγαλώσουν στα ξέφωτα του δάσους και μερικά πανύψηλα κυπαρίσσια να ξεχωρίζουν με το ύψος τους πάνω από όλα τα αλλά !! Διάφορα ζώα πηδούσαν ανάμεσα στα δένδρα σε ομάδες ή και μονά τους με κινήσεις επιδέξιες, αρμόνικες σαν χορευτές, ενώ άλλα έβοσκαν στο γρασίδι που φύτρωνε παντού γύρω. Ήχοι ευχαρίστησης – ικανοποίησης έβγαιναν από τα στόματα των ζώων, λόγο της νόστιμης τροφής που γέμιζε τα στομάχια τους!! Κάπου μέσα βαθειά στο δάσος, ακούγονταν οι βρυχηθμοί των μεγάλων άγριων ζώων, που δήλωναν την ύπαρξη και την κυριαρχία τους στον χώρο τους!!
Μια γαλήνη και αόριστη χαρά κυριαρχούσε στο λιβάδι και το αεράκι χάιδευε το πρόσωπο μου, σκόρπιζε την χαίτη των μαλλιών μου κι ανέμιζε τα αραχνοΰφαντα ρούχα από το κορμί μου!! Σταμάτησα το τρέξιμο κι άρχισα να ανεβαίνω την ραχούλα ενός λουλουδιασμένου λοφίσκου. Έφθασα στην κορυφή του, κοίταξα στο βάθος κάτω μακριά κι αντίκρισα το γαλανό πέλαγος, το θεϊκό Αιγαίο να απλώνεται πέρα ως πέρα στου ορίζοντα την άκρη. Μικρά και μεγαλύτερα νησιά σπαρμένα σαν μαργαριτάρια λαμπίριζαν στον μπλε φόντο και κάποια αφρισμένα κύματα επάνω στο ρυτιδιασμένο νερό ξεχώριζαν με το λευκό τους χρώμα, δηλώνοντας την κίνηση τους μέσα στην απεραντοσύνη της θάλασσας. Μερικά πλοία μικρά – μεγάλα έπλεαν στην θάλασσα προς κάθε κατεύθυνση του ορίζοντα και κάπου - κάπου δελφίνια έκαναν παιχνίδια με το νερό δίπλα από καΐκια ή ιστιοφόρα !!
Ω! τι χάρμα οφθαλμών να αντικρίζω εμπρός μου το μεγαλείο της γης, της φύσης σε στεριά και θάλασσα !!
Ξαφνικά, ένας κρότος με ξύπνησε και χάνεται το όνειρο κι όλη η ομορφιά του, μα μένει στην μνήμη μου η ομορφιά του παράδεισου!!
Αυτήν την άνοιξη που χάσαμε, εύχομαι σύντομα να την ξαναβρούμε και να την χαρούμε !!!! Ελπίζω να την προλάβουμε και να είμαστε όλοι καλά, με δύναμη κι αισιοδοξία, ας κάνουμε όνειρα για να βγουν !!!!
ΣΥΜΗ ΥΦΑΝΤ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλιά σας να αποστέλλονται στη ταχυδρομική διεύθυνση simyif@gmail.con